MACERAT MASLAČKA

50,00kn

Za narudžbu ovog proizvoda molimo da koristite kontakt formu na našoj web stranici https://www.obecana-zemlja.hr/kontaktirajte-nas/

Hvala

Kategorija: Oznake: ,

MACERAT MASLAČKA

Maslačak je jedna od najljekovitijih biljaka našega podneblja. Svi njegovi dijelovi mogu se koristiti, no sada ćemo obratiti pozornost na cvjetove. Macerat maslačka ima snažno opuštajuće i analgetsko delovanje.

Cvjetovi maslačka sadrže antioksidanse; liječe bolove; liječe grčeve u želucu; smanjuju depresiju; sadrže helenin koji poboljšava noćni vid; sadrže vitamin A i B12.

U našim krajevima cvjetovi maslačka često se koriste za pripremu hvaljenog sirupa protiv kašlja. Ali na primjer, u korejskoj narodnoj medicini cvjetove koriste i protiv čireva, infekcija, tuberkuloze, edema i za bolju cirkulaciju.

Macerat maslačka je najbolje ulje za cistične, otečene i bolne dojke.

U Americi je popularno ulje od cvjetova maslačka koje je izuzetno hvaljeno protiv bolova od artritisa i gihta, otečenih dojki, naprezanja i boli u zglobovima. Iako je kod nas malo poznato, ulje maslačka uvijek je dobro imati pri ruci jer ima snažno opuštajuće i analgetsko djelovanje.

Maslačak je povoljan za ženska oboljenja, a naročito za sprečavanje i liječenje bolesti dojki, cista, karcinoma, otečenosti i kod problema s dojenjem. Ulje maslačka neškodljivo olakšava bol, godi artritičnim zglobovima, bolovima u leđima, sinusnim glavoboljama, ukočenom vratu i nesavršenostima na koži.

Cvjetovi imaju posebno delovanje na dojke. Redovna upotreba ulja maslačka duboko opušta tkivo u grudima i pomaže u oslobađanju potisnutih osjećanja. Kada se redovno aplicira na dojke ulje maslačka daje bolji osećaj dobrostanja i jača imunitet te pomaže i u prevenciji raka.

Cvjetovi maslačka sadrže lecitin čija topikalna primjena pomaže kod bolesti poput psorijaze.

Ulje cvjetova maslačka može se koristiti za masažu cijelog tijela i za smanjivanje napetosti u čitavom tijelu.

Ulje se umasirava na bolno mjesto više puta dnevno.

Težina 0.150 kg
Pakiranje

50ml