MACERAT SMILJA

50,00kn

Za narudžbu ovog proizvoda molimo da koristite kontakt formu na našoj web stranici https://www.obecana-zemlja.hr/kontaktirajte-nas/

Hvala

SKU: MCT-S-0001 Kategorija: Oznaka:

MACERAT SMILJA

Može pomoći kod zacjeljivanja rana, obnavlja kožu i usporava njeno starenje. Kod tretiranja hematoma, proširenih i upaljenih vena, tromboze, popucalih kapilara, sportskih ozljeda, ožiljaka, keloida, strija, kožnih alergija, atopijskog dermatitisa, psorijaze, reumatoidnog artritisa. Macerat smilja namazan oko očiju prije spavanja pomaže kod izbjegavanja oteknutih očiju i podočnjaka također odličan je za njegu zrele kože jer ima nježni anti-age učinak. Cvjetovi smilja potiču sintezu kolagena i mikrocirkulaciju kože, čime se poboljšava proces obnove stanica.
Nanosi se dva ili više puta dnevno. Po vrućinama nije za dnevnu njega. Umjesto noćne kreme za sva godišnja doba.

PROIZVODI NEMAJU KONZERVANSA. ČUVATI NA HLADNOME MJESTU.

“Božanstveni miris smilja, slatkast, slojevit i iznimno parfemski, davno je nagnao ljude na njegovu kozmetičku uporabu.
Kao imortelle, dobilo je reputaciju da ima moć izbrisati tragove vremena na licu. Manje poetičnim riječima: djeluje protiv bora te revitalizira i regenerira umornu i zrelu kožu izloženu vanjskom i unutarnjem stresu. Ta spoznaja iz klasične francuske škole aromaterapije postala je prava marketinška zlatna koka. Smilje se danas više spominje u domeni tradicionalnog travarstva, dok ga moderni pripravci vrlo rijetko sadrže…

Anti-age

Anti-age jedna je od najpoznatijih riječi engleskog jezika, skovana u mudrim marketinškim strategijama više ili manje prirodne kozmetike. Davno prije takvog trenda, naše prabake imale su jedino svoj okoliš. U kamenu i kršu sredozemnih zemalja, od Hercegovine i Korčule preko Sicilije i Korzike, pa sve do Španjolske, u kasno proljeće, ispod vrelog sunca cvatu milijuni malih sunaca. Žuti cvjetovi smilja, skromni i uzvišeni, zaplijeniše pozornost naših predaka svojim zamamnim i mekim mirisom. Ne prozvaše ga uzalud imortelle, besmrtno. Svake godine, na mjestima gdje samo rijetko bilje može naći svoj dom, uporni život cvate u svojoj besmrtnosti. Kao kontrapunkt iz Mahlerovih simfonija, smilje je, kroz bujni cvat na suhom kršu, davalo živost dalmatinskim domovima i bezvremensku ljepotu koži generacija žena.

Naučeni smo kako je smilje biljka iz kozmetike, no travari su je stoljećima koristili i u druge svrhe. Postoji mnogo vrsta smilja, a najpoznatija je Helichrysum italicum. Pripada velikoj, evolucijski razvijenoj obitelji Asteraceae, u kojoj su mnoge aromatične ljekovite vrste, poput rimske i njemačke kamilice, te stolisnika. Smilje obično cvate u svibnju, kad se i sakuplja. Koriste se njegovi cvjetovi, pogotovo za proizvodnju eteričnog ulja. U fitoterapijske svrhe koristi se i cvijet, ali katkad i herba (zelen) biljke u cvatu. Cvjetovi i listovi smilja sadrže jako gorke tvari, ftalide, te flavonoide.”

Težina 0.150 kg
Pakiranje

50ml

Možda će vam se također svidjeti…